Maton kutominen kangaspuilla on rentouttava harrastus kaikille

Maton kutominen kangaspuilla on helppoa ja hauskaa!

Maton kutominen kangaspuilla on ajatus, jonka moni mieltää vanhaksi mummojen harrastukseksi. Näin ei kuitenkaan enää ole, vaan monet nuoret ovat jo löytäneet kangaspuut ja niillä kutomisen uudet ulottuvuudet. Maton kutominen kangaspuilla vaatii vaivaa ja aikaa, mutta lopputuloksena on taatusti uniikki, omanlainen ja -värinen matto, jonka kehtaa laittaa esille mihin vain kotiin. Tekniikan opittuaan voi näppärästi kutaista matot niin mökille kuin vaikkapa lahjaksi sukulaisellekin.

Ennen matonkuteiksi revittiin kaikki mahdolliset turhat kankaat, kuten lakanat tai paidat. Vanhat räsymatot ovatkin siksi usein hapsuisia ja monenkirjavia. Nykyään matonkuteita voi kuitenkin ostaa mitä moninaisemmissa väreissä eri lankakaupoista tai liikkeistä, joissa on hieman laajempi valikoima lankoja. Kuteet ovat painavia ja maksavat hieman villalankoja enemmän, mutta niillä voi luoda upeita mattoja helposti.

Monet kaupungit järjestävät myös kursseja, joilla pääsee tekemään maton ilman, että täytyy hankkia itselleen kudinpuita. Matonkudontaan kannustetaankin monin tavoin, ja esimerkiksi kilpailut ovat hauska tapa haastaa itseään. Suunnittele sinäkin ihana oma lankamaailmasi kudinpuille, kuvaa lopuksi mattosi ja lähetä se kilpailuun vaikkapa lehteen tai internetsivuille. Lopputuloksesta voit olla vain ylpeä!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s